Eichmann (2007) online sa prevodom

Glasova: 0
Kategorija: Drama
Postavio: Tommy0412 (22 June 2017)
Pregleda: 740
Tags (Oznake): Eichmann (2007), Eichmann, Adolf Eichmann
podijeli na društvenim mrežama
Facebook Twitter Google Reddit


Eichmann (2007)

Online Sa Prevodom

PRIJAVI PROBLEM NA STRANICI / UPUTSTVO ZA KORIŠTENJE / PRONAĐI TREJLER

LINK 1
Komentari
Tommy0412 1
Eichmann (T. Kretschmann) je iz Argentine prebačen u Izrael, ondje je ispitivan sedam mjeseci. Suđenje je počelo u travnju 1961. godine. Ispitivao ga je Avner Less (T. Garity), mladi izraelski policijski istražitelj. Istraga i suđenje imali su svjetsku pozornost, jer je Eichmann, petnaest godina nakon rata, bio najtraženiji ratni zločinac.

Sudilo mu se za zločin protiv čovječnosti, ratne zločine, zločine protiv židovskog naroda i djelovanje u nezakonitoj organizaciji. Mladi kapetan Less (F. Potente) u to doba proživljava i obiteljsku krizu, a ispitvanje Eichmanna oduzima mu svu snagu i udaljava ga od supruge. Sedam mjeseci, dan za danom, provodi u zatvoru, s čovjekom koji tvrdi da nikad nije bio antisemit, da je časno izvršavao zapovijedi jer je dao vojničku zakletvu i da nije od onih kukavica koji su nakon rata tvrdili da su bili prisiljeni činiti zločine.

Istodobno, otkriva se da je Eichmann osobno potpisao izvršenje smrtne osude Lessovom ocu, što njegovo ispitivanje može obezvrijediti kao neobjektivno. Uz ispitivanje teku u flashbackovima prizori iz predratnog i ratnog Eichmannova života, a uz njegovu beskrupuloznu efikasnost "na terenu", vidi se i njegova osobita privrženost obitelji i ljubav prema sinovima. Na pitanje kako je mogao dati ubiti petsto tisuća djece, kad toliko voli djecu, Eichmann je odgovorio: "Bili su Židovi."

Film se većim dijelom temelji na knjizi Eichmann's Interrogated (1983), u kojoj je zabilježeno 275 sati snimljenih za vrijeme ispitivanja. U filmu se, na kraju, čuje autentičan glas kapetana Avnera Lessa.
Samo registrirani članovi mogu dodavati komentare
Registracija | Prijava

stani filmovi, domaci filmovi, dokumentarci, serije

za gledanje

online sa prevodom

besplatno

Dostupno na Android/iOS/Smart Tv uređajima


vezija za: android/iOS uređaje
copyme 2018